Kurucumuz Seher AKYOL ve oğlu Taha, kıyıda hayatını yitirmiş olan deniz kaplumbağasını görmeleriyle, bireysel olarak Sorgun-Side bölgesindeki deniz kaplumbağalarını korumaya başladı.
Girişimlerimiz sonucu Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Belediyesi iş birliğiyle koruma çalışmaları kapsamında Mendirek bölgesine araç geçişleri engellendi.
Sorgun-Side bölgesinde derneğimizin çalışmaları sonucu pandeminin de etkisiyle 930 deniz kaplumbağası yuvası tespit ettik.
Manavgat Belediyesi’nin Boğaz bölgesi kıyı bandı projesi sırasında yaptığı yolun altında kalma tehlikesinde olan 6 bin kök kum zambağını doğal yayılış alanından ayırmadan güvenli bölgeye taşıdık.
Bireysel başlayan hikâye dernekleşerek kurumsal kimlik kazandık.
Türkiye’nin ilk resmi bilgi gözlem merkezinin izinlerini T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldık.
Marianne ve Chris, DEKAFOK Bilgi ve Gözlem Merkezi’nin kurulması için kampanya başlattı.
Manavgat Kaymakamlığı’ndan alınan izinler ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden alınan muvafakatname ile DEKAFOK Bilgi ve Gözlem Merkezi kuruldu.
Manavgat Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yapılan protokoller kapsamında öğrencilere çevre bilincini aşıladığımız eğitim programını başlattık.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorgun Boğaz-Side mevkinde 9800 metrelik sahil şeridi için deniz kaplumbağalarını ve yaşam alanlarını araştırma ve raporlandırma izinlerini aldık.
Çalışmalarımız sayesinde bölgede ilk defa 353 deniz kaplumbağası yuvası tespit edilerek raporlandırıldı.
Öğrencilere çevre bilincini aşıladığımız eğitim programı kapsamında 17 bin öğrenciye ulaştık.
Deniz kaplumbağalarını koruma çalışmalarında ilk defa yurt dışından gönüllüler kabul etmeye başladık.
351 deniz kaplumbağası yuvası bulduğumuz sezonda Sorgun Boğaz-Side bölgesinin özel koruma bölgesi olması için başvuruda bulunduk.